Programi

Gimnastički vrtić

Dob: od 4 i pol do 6 godina

Cilj ovog programa je kroz igru, provlačenje, skakanje, ljuljanje na dvovisinskim ručama, penjanje, savladavanje različitih vrsta poligona, učiti osnovna biotička motorička znanja bitna za pravilan rast i razvoj djeteta u najranijoj dobi.

Škola gimnastike

Dob: od 7 do 15 godina

Ovaj program je podijeljen u više grupa ovisno o dobi djece. U ovom programu djeca savladavaju osnovne gimnastičke elemente poput špage, mostova, zvijezda, stojeva, skokova na trampolinu i slično te tako razvijaju koordinaciju, fleksibilnost i izdržljivost.

Prednatjecateljski program

Selekcija trenera, ovisno o broju djece grupa se dijeli po dobi.

U ovom programu se uče zahtjevniji gimnastički elementi na svim spravama te se vrši selekcija za natjecateljsku grupu. Djeca u ovoj grupi sudjeluju na rekreacijskim natjecanjima.

Trener ima pravo odrediti koje dijete prelazi u prednatjecateljsku i natjecateljsku grupu ovisno o prepoznavanju njegovog talenta i sposobnosti.

Prednatjecateljski program

Natjecateljski program

Natjecateljski program je program u kojem je cilj postignuti što bolje rezultate na natjecanjima bila ona školska, regionalna, turniri ili državna natjecanja.
U ovoj grupi djeca su selekcionirana od strane trenera prema njihovim motoričkim, kognitivnim sposobnostima i konativnim osobinama. Selekcija se može a i ne mora vršiti periodično. Kao i u prednatjecateljskom programu, u natjecateljskom trener zadržava pravo odrediti je li dijete za natjecateljsku grupu.