Zašto trebamo gimnastiku?

Mobitel ili gimnastika?

Živimo u vremenu kada djeca svoje slobodno vrijeme provedu vezani uz svoje pametne telefone, računala i tablete te se tako odvajaju od osnovnih potrebi za kretnjom kao što su istraživanje i igra u prirodni. Stoga je potrebno da se djeca što više kreću te, naravno, zdravo hrane. Sportska gimnastika bazični je sport te se kao takva preporučuje svim uzrastima.

Djete na mobitelu
Gimnastika GK Dubrovnik

Opcija broj 1!

Ako se Vaše dijete ne može odlučiti koji bi sport treniralo, gimnastika je najbolja opcija jer daje temelj za nastavak bilo kojeg sporta u budućnosti.
Gimnastika je idealan odabir jer pored osnovnog motoričkog razvoja djeluje i na razvoj psihe kod djeteta.
Djeca dok skaču, penju se, provlače, rade kolut naprijed i igraju se jačaju sve mišićne skupine i razvijaju snagu i izdržljivost a da toga nisu ni svjesna.

Prednosti gimnastike

Mnogobrojne su prednosti treniranja sportske gimnastike, a mi ćemo navesti neke od njih.
Djeca se uče odvajati od roditelja te prilagođavati novonastaloj situaciji što je veoma bitna etapa u razvoju djetetove osobnosti.
Isto tako, dijete na treningu uči slušati trenera, poštivati pravila dvorane i kretanja u dvorani, uči se biti strpljiv čekajući red za pojedinu spravu što uvelike utječe na njihovo ponašanje u školi ili vrtiću. Djeca se uče primjereno ponašati prema ostaloj djeci i treneru.

Gimnastika GK Dubrovnik

Odustajanje nije opcija!

Jedno od najbitnijih prednosti je svakako ta da se djeca uče kako odustajanje nije opcija. Nije lako dignuti se nakon što si deset puta pao radeći jedan element koliko god on lagan ili težak bio, bitno je da nisi prestao pokušavati. To je temelj uspjeha za bilo koji sport, kroz školu i kasnije kroz život.
Ako još niste sigurni u koji sport dijete upisati, sa sportskom gimnastikom sigurno nećete pogriješiti!